White Universe

Et prosjekt jeg startet i 2017... skal få lov til å bli sett nå:

 

Prosjektet kalles ”white universe” og består av tre fotografier. På hvert bilde ser man et menneskehodet (full eller delvis) og lange mørke hår. Bildene er bearbeidet i svart / hvit og blitt nesten ugjenkjennelig. En kan ane hvor ansiktet er, men håret er hovedfokus.

 

Med disse bilder ønsker jeg å formilde at vi alle lever i vårt eget univers / vakuum. Vi skaper vårt eget lille univers selv. Vi gjemmer oss der, finner balanse og ny energi. Vi gråter og banner, er forargret og melankolsk. Dette stedet gir deg alt du trenger for du har alt du trenger i deg selv. Det er der sirkelen lukker seg, der du finner Yin og Yang, svart og hvit i alle nyanser. Alt hører sammen og alt skal være.

 

I mine bilder finner man alle jordiske elementer.

I det første bildet ”Kaos i hodet” er elementet vann. Håret ser ut om det svever under vannet. Myk og sakte, likevel ubehersket.

 

I andre bildet ”Ocotopoda” ser man først elementet vann, der håret også svever, som tentakler av en blekksprut. Så fort man ser nærmere på øyepartiet får man følelsen av at øynene snart spretter opp og blikket treffer deg dypt inn i sjelen din. I dette momentet forvandler seg vann til ild.

 

I tredje bildet ”Alene” er elementet vind. Håret blir virvlet opp i vind og vinden forsvinner ut i ingenting. Tilbake blir jeg alene.. Alt som ligger bak meg og foran meg spiller ingen rolle. Jeg er HER og NÅ. Alt er lov. Nye muligheter.